Burgemeester Epe wil actiekaart niet in het openbaar ontvangen

Burgemeester van der Hoeve van de gemeente Epe komt terug op zijn eerdere toezegging. Begin deze week heeft De Faunabescherming verzocht of de burgemeester de eerste ansichtkaart in ontvangst wilde nemen als startmoment van de actie “wij gaan deze zomer niet naar Epe zomer vanwege uw zwijn onvriendelijk beleid. Helaas liet de burgemeester op het laatste moment via zijn communicatieadviseur weten geen pers aanwezig te willen hebben bij de overhandiging. In grote verwondering liet hij de vertegenwoordigers van De Faunabescherming achter in de hal van het gemeentehuis. Slechts in beslotenheid, achter gesloten deuren wilde hij De Faunabescherming ontvangen.

Deze opstelling is typerend voor het “beheer van de wilde zwijnen” door de gemeente Epe. De openbaarheid wordt geschuwd en verantwoording afleggen vindt slechts plaatst na druk van buiten. Volgens de communicatie adviseur is de reden voor de weigering het feit dat deze nieuwe kaarten actie schadelijk is voor de ondernemers in het dorp. In reactie gaf Harry Voss van De Faunabescherming te kennen uitsluitend in de openbaarheid met aanwezigheid van de pers de kaart te willen overhandigen, temeer omdat dit eerder door de bestuurder was toegezegd. Na een tweede poging de burgemeester te overtuigen is de actie alsnog gestart met de overhandiging van de eerste actiekaart aan de communicatieadviseur. Volgens Harry Voss, een ervaren actievoerder heeft hij een dergelijke schuwheid voor de pers nog nooit eerder meegemaakt.

Doe ook mee aan onze kaartenactie en stuur een kaart naar Epe!

Dit bericht is geplaatst in Acties, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.