Waarom wij dit jaar niet naar Epe gaan

Afgelopen september heeft De Faunabescherming de gemeente Epe uitgeroepen tot het meest zwijn-onvriendelijke dorp van Nederland. Wilde zwijnen die de bebouwde kom betreden, wacht in Epe de kogel. Er bestaat voor de wilde zwijnen echter geen enkele belemmering om het dorp binnen te gaan.

Verstuur de kaart naar Epe!

Klik op de kaart om aan de actie mee te doen

Sinds 1919 wordt in deze gemeente weliswaar gesproken over de aanleg van een wildraster. Maar een dergelijk raster is nog steeds niet aangebracht. Epe wil hiervoor een financiële bijdrage van de provincie Gelderland ontvangen.De omliggende gemeenten hebben de wildrasters rondom hun dorp echter grotendeels uit eigen budget gefinancierd. Wij begrijpen niet waarom de inwoners van heel Gelderland zouden moeten meebetalen aan deze voorziening voor Epe.

Vanwege deze onwillige houding is De Faunabescherming een e-mailactie begonnen tegen de gemeente Epe. Het publiek wordt aangespoord een digitale kaart te sturen naar het gemeentebestuur met de mededeling “We gaan niet naar Epe deze vakantie!”. Wij hopen dat al onze bezoekers meedoen aan deze actie om de wilde zwijnen die in de buurt van Epe leven te beschermen.

Ga voor meer informatie naar de actiepagina

Verstuur direct de kaart naar de gemeente Epe

Dit bericht is geplaatst in Acties, Nieuws, Populatiebeheer. Bookmark de permalink.