Nederland is geen haar beter dan Italië

We spreken er allemaal schande van: “onze” trekvogels worden in het najaar, op weg naar hun overwinteringsgebieden, in Italië massaal uit de lucht geschoten door jagers. Maar in Nederland worden beschermde watervogels, die hier komen overwinteren, net zo goed zonder enige reden afgeknald. De smoes is altijd “schadebestrijding”, maar het is pure plezierjacht. En in de afgelopen vorstperiode, toen de dieren het al moeilijk genoeg hadden, ging de jacht gewoon door. Kijk maar naar de foto van een jager in een winters landschap, die met een brede grijns op zijn gezicht drie dode ganzen meesjouwt.

Ganzenjacht bij Altforst
Dit alles speelde zich af in de jachtprovincie Gelderland, een provincie die het niet nodig vond tijdens de afgelopen winterperiode de jacht stil te leggen. Juist in Gelderland, langs de rivieren, zijn vele natuurgebieden aangelegd die uitermate geschikt zijn voor ganzen om te foerageren. Dat ze, wanneer deze voedselbronnen onbereikbaar zijn door vorst, verder het land intrekken is begrijpelijk. Maar daar worden ze dus, net als de zangvogels in Italië, met groot genoegen afgeknald door onze “faunabeheerders”.

Lees hier meer over de misstanden in het Land van Maas en Waal

Dit bericht is geplaatst in Misstanden jacht, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.