Nog drie dagen om uw stem te laten horen!

Nog tot 18 november kunt u via de internetconsultatie laten weten hoe u denkt over de nieuwe natuurwet (door sommige natuurorganisaties aangeduid met natuurWEG). Intussen is er op vele plaatsen op Internet nadere informatie te vinden: uitleg, samenvattingen en suggesties voor het invullen van de internetconsultatie. Natuurmonumenten heeft de zaak vereenvoudigd tot een meningspeiling van 6 vragen.

De Faunabescherming heeft een uitgebreide reactie naar de staatssecretaris gestuurd, die u via de link onder dit bericht kunt lezen. Maar u hebt nu nog een laatste kans om te protesteren tegen deze natuurwet, die bijna alle beschermingsregels wil afschaffen en jagers en bedrijven ruim baan wil geven om zich uit te leven in onze schaarse natuur. In kringen van natuurbeschermers en wetenschappers heeft niemand een goed woord over voor dit wettelijk wangedrocht, dus u bent in goed gezelschap.

Hieronder vindt u de links naar alle genoemde informatie.

Internetconsultatie wet natuur
Reactie van De Faunabescherming op het wetsontwerp
Antwoorden De Faunabescherming voor internetconsultatie

Meningspeiling Natuurmonumenten
Vogelbescherming – Protesteer tegen de nieuwe natuurwet
Stichting Aap – Kom in actie tegen de nieuwe Wet Natuur

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek en wetgeving met de tags . Bookmark de permalink.