Welke partij krijgt uw stem op 9 juni?

Wordt u ook zo moe van al die stemwijzers? Het komt vaak voor dat de uitslag van een stem- of kieswijzer helemaal niet klopt met de voorkeur van de stemmer. Dat ligt aan de manier van vragen stellen, waarbij geen plaats is voor een genuanceerde mening.Beter is het, als u zich afvraagt wat voor u echt belangrijk is en met dat in gedachten de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen bekijkt. En daar willen wij u graag mee helpen. Als bezoeker van deze site is dierenwelzijn voor u waarschijnlijk interessanter dan voor de gemiddelde kiezer. Daarom publiceren wij hier een overzicht van partijstandpunten over onderwerpen die met dieren te maken hebben.

Voor een snel overzicht kunt u de tabel hieronder raadplegen. Wilt u meer achtergrondinformatie, dan kunt u het artikel Standpunten politieke partijen inzake dierenwelzijn van CDON (Coalitie Dierenwelzijns-Organisaties Nederland) downloaden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe de diverse partijen tegen een onderwerp aankijken en wat hun stemgedrag in de afgelopen regeringsperiode is geweest.

Standpunten partijen

De standpunten van de partijen zijn gebaseerd op:

  • enquête Dierenbescherming
  • verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen
  • verkiezingsdebat Natuur & Landbouw 25 mei 2010
  • stemgedrag van de politieke partijen tijdens de afgelopen kabinetsperiode.
Dit bericht is geplaatst in Politiek en wetgeving. Bookmark de permalink.