Damherten Waterleidingduinen voorlopig veilig

Het lijkt er op dat de vele mails, die gedeputeerde Bond heeft ontvangen over het eventueel schieten van damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen, wel degelijk effect hebben gehad.

Het dreigement dat de provincie zelf het afschot ter hand zou nemen als wethouder Van Poelgeest van Amsterdam vóór de kerst 2009 geen besluit zou hebben genomen om tot afschot over te gaan is nu, in ieder geval tijdelijk, van tafel.

De gemeente Amsterdam heeft steeds op het standpunt gestaan dat afschot niet nodig is omdat hekken en eventuele andere voorzieningen voldoende zullen zijn om eventuele problemen met herten uit de AW-duinen te voorkomen. Nog steeds wordt niet onderkend, dat er ook buiten de AW-duinen vele herten leven. Inmiddels heeft Bond toegegeven dat eventueel afschot alleen kan plaatsvinden na gedegen onderzoek. Het wachten is nu op een rapport, dat mogelijk ergens in maart zal verschijnen. Resultaat van alle opwinding is wel, dat Amsterdam nu in versneld tempo bezig is met de aanleg van hekken en dergelijke. Het besluit daartoe was 5 jaar geleden door de gemeente Amsterdam genomen, maar er was nog nauwelijks iets uitgevoerd.

Wij danken alle mensen die mails naar Bond en Van Poelgeest hebben gestuurd, ongeveer 800, voor hun steun. Wij houden het in de gaten en wij houden u op de hoogte.

Dit bericht is geplaatst in Populatiebeheer met de tags . Bookmark de permalink.